ימי כיף בארגון הינם הזדמנות מצוינת לעזוב את המשרד ולצאת למקום אחר ושונה כדי להנות, להכיר את העמיתים לעבודה ולהנות.
כיום, כשאנשים רבים עובדים מהבית, חלקם עובדים באופן היברידי (חלק מהבית וחלק ממקום העבודה) וחלקם מגיע כל יום למשרד – נוצר ריחוק בין העובדים באותו ארגון.
אנשים עובדים ביחד, אבל לא באמת מכירים אחד את השני.
לא באמת יודעים מיהו החבר לעבודה המדבר אליהם דרך הזום או נמצא פעמיים בשבוע במשרד שלידם.
“יציאת העובדים לימי כיף מאפשרת להם לחוות יום מהנה, שבמהלכו ניתנות להם משימות שונות, הם צריכים לפעול בשיתוף פעולה אחד עם השני, להשתמש במיומנויות האישיות שלהם ולתרגל תקשורת בונה ואפקטיבית" אומר לנו מפיק אירועים בכיר מחברת OUTMIND.
בעקבות יום הכיף והפעילויות שיעברו הם יוכלו להכיר אחד את השני טוב יותר, לעבוד בתקשורת טובה יותר וללמוד על חשיבותם של עבודת צוות טובה ויעילה, ניהול זמן וחשיבה יצירתית.
מה הקשר בין האווירה במקום העבודה לתפקוד העובדים?
בכל מקום עבודה יש בעיות של תקשורת בין העובדים לבין עצמם, בין העובדים לאחראים עליהם ובין העובדים להנהלה.
כשכמות גדולה של אנשים נמצאת ביחד יום יום ועובדת יחד, מן הסתם מתגלים ויכוחים, אי הסכמות, נוצרת תחרות וכדו'.
כשהאווירה במקום העבודה אינה נעימה וישנם חיכוכים שונים, תפוקת העובדים יורדת והמוטיבציה לשיתוף פעולה נפגעת.
המטרה של כל חברה היא להרוויח כמה שיותר ולשם כך החברה צריכה לדאוג שיעבדו בה עובדים מרוצים, עם תקשורת בינאישית כמה שיותר טובה ביניהם.
תחושות חיוביות בעבודה מעודדות מוטיבציה ותורמות הן לעובדים והן להצלחת החברה.
אחת הדרכים לגרום לכך ולשפר את האווירה במקום העבודה היא ארגון ימי כיף בחברה.
יום הכיף הינו גם הזדמנות מצוינת לאפשר לעובדים חדשים להכיר טוב יותר את הוותיקים (וגם ההיפך כמובן), להדק את הקשר עם העובדים שרוב הזמן עובדים מהבית וכן ליצור חברויות חדשות של עובדים מצוותים שונים, שביומיום לא יוצא להם להכיר או להיפגש.
איזו פעילות מתאימה לימי כיף בארגון?
כשמארגנים ימי כיף לעובדים בארץ חשוב להתחשב בתקציב הרווחה בארגון .
בנוסף חשוב לארגן פעילויות שכל אחד מהעובדים יוכל למצוא בהן עניין והנאה – אם לא בפעילות מסוימת אחת, אז בפעילות אחרת.
הרי המטרה היא לקרב בין כולם ולעבוד על התקשורת ביניהם ולכן איננו רוצים שיהיו עובדים שישבו בצד ולא ישתתפו.
לכן, בתכנון ימי כיף צריך לקחת בחשבון מי הוא קהל היעד, דהיינו: גיל העובדים, כמה נשים וכמה גברים, מגבלות דתיות, תחומי התעניינות וכדו'.
להפקת יום גיבוש מומלץ בהחלט גם להתייעץ עם העובדים – איזה סוג של יום כיף היו מעוניינים בו (למשל ע"י העברת שאלון ביניהם במייל או בווטס אפ).
האם הם מעוניינים ביום כיף בקיסריה , בסדנה של כמה שעות, אולי בסדנה יחד עם טיול לפניה או אחריה, אולי רק טיול, אולי פעילות, אולי סדנת צחוק למבוגרים לכיוון אתגרי או לחילופין פעילות מחשבתית יותר, כגון: חדר בריחה…
מה מלמד יום הכיף את העובדים?
- עד כמה חשובה עבודת צוות – במהלך המשימות ביום הכיף ילמדו העובדים על בשרם את חשיבותה של עבודת הצוות בהשגת מטרות משותפות.
יום הכיף תורם רבות לעידוד עבודת צוות, להבנת חשיבות העזרה ההדדית וליעילות העבודה המשותפת – אלו הם מוטיבים חשובים ביותר ביישום בעבודה בכל תחום.
כשביום הכיף יחוו העובדים עבודה משותפת על משימה כדי להשיג קבוצה אחרת המתחרה מולם – כל אחד מהם יוכל לזהות מהם הצדדים החזקים שלו ומהם חולשותיו ולהבין כיצד עליו לשלב אותם בעבודתו.
יחד הם יכולים ללמוד, דרך המשחק, כיצד לשלב כוחות ולהגיע למצב ש"השלם גדול מסך חלקיו". - עד כמה חשוב ניהול הזמן – ניהול הזמן יעיל ונכון הינו משמעותי ליום עבודה עם תפוקה טובה לעובד ובדיעבד גם לחברה עצמה.
לחלק מהמשימות הניתנות ביום הכיף יש אלמנט של זמן ותחרות נגד הקבוצה השנייה.
כך מתנסים העובדים בשיטות שונות של ניהול הזמן המוקצב העומד בפניהם ויוכלו לראות בפועל עד כמה אלמנט הזמן חשוב. - עד כמה חשיבה יצירתית הינה חשובה – בדרך כלל אנחנו נוטים לחשוב "בתוך הקופסה" – לעשות את הדברים שאנחנו רגילים שוב ושוב.
הפעילות ביום הכיף מלמדת את העובדים לחשוב גם "מחוץ לקופסה" ולהיווכח עד כמה חשיבה יצירתית יכולה להביא את האדם או הקבוצה למקומות אחרים. - עד כמה חשוב לעבוד על יכולת פתרון הבעיות –
אנו צריכים לפתור בעיות גם בחיינו האישיים וגם בעולם העבודה שלנו.
כישורים טובים של פתרון בעיות הינם אלמנט חיוני בחיינו.
דרך משימות יום הכיף ניתן לתרגל כיצד לפתור בעיות במהירות, ביעילות וביצירתיות.
את התובנות הללו ניתן ליישם אחר כך בחיי היומיום בעבודה.